Ugrás a fő tartalomra

Rajta nyugszik az Úr lelke

Vessző kél majd Jessze törzsökéből, és hajtás sarjad gyökereiből. Rajta nyugszik az Úr lelke: a bölcsesség és az értelem lelke, a tanács és az erősség lelke, a tudásnak és az Úr félelmének lelke; és kedve telik az Úr félelmében. Nem aszerint ítél majd, amit a szem lát, és nem aszerint dönt, amit a fül hall, hanem igazságosan ítéli majd a gyengéket, és méltányosan dönt a föld szegényeinek érdekében; megveri a földet szája vesszejével, és ajkának leheletével megöli az istentelent. Igazságosság lesz derekának öve, és a hűség csípőjének kötője. Akkor majd a farkas a báránnyal lakik, és a párduc a gödölyével heverészik; borjú és oroszlánkölyök együtt híznak, és kisgyermek terelgeti őket. Tehén és medve együtt legelnek, együtt heverésznek kölykeik, és az oroszlán szalmát eszik, mint a tehén. A csecsemő a vipera fészkénél játszik, s az áspiskígyó üregébe dugja kezét az anyatejtől elválasztott gyermek. Nem ártanak és nem pusztítanak sehol szent hegyemen, mert tele lesz a föld az Úr ismeretével, mint ahogy a vizek betöltik a tengert. Ez történik majd azon a napon: Jessze sarja a népek zászlajaként áll, őt keresik a nemzetek, és lakóhelye dicsőséges lesz. (Iz 11,1-10)

Ebed Jahve, az Isten szolgája, vagyis az Úr Jézus Krisztus. Rajta nyugszik a Szentlélek a hét ajándékával. Ezeket az ajandékok: a bölcsesség lelke, az értelem lelke, a jótanács lelke, az erő lelke, a tudomány lelke, az istenfélelem lelke és a jámborság lelke.

Az Úr Jézus az Első (Kol 1:18), üdvösségünk szerzője, Akit követünk, Akihez hasonlóvá kell vállnunk... Rajtunk is megnyugszik a Szentlélek, ha alkalmassá tesszük magunkat, életünket és ha kérjük a kegyelmét...

Kérjük ma a Szentlelket és a Szentlélek ajándékait. Az Úr Jézus bíztosított minket arról, hogy a mennyei Atya nem utasít el. (Lk 11,13)

Megjegyzések